Aankoopmakelaar

Een nieuwe woning aankopen, een spannend proces. Wat voor u misschien een éénmalig proces zal zijn, is het voor de aankoopmakelaar een dagelijks proces. Een behoorlijke investering waar veel bij komt kijken. Veel informatie kun je zelf op zoeken, maar je kunt dit ook uit handen geven en een aankoopmakelaar inschakelen.

Belangrijk; wat doet een aankoopmakelaar nu precies, wat zijn de kosten en verdiend een aankoopmakelaar zichzelf weer terug?

Wat doet een aankoopmakelaar?

  1. zoeken naar een geschikte woning

Een aankoopmakelaar ontzorgt je volledig bij het gehele proces van het aankopen van een woning. Een aankoopmakelaar helpt je bijvoorbeeld bij het vinden van een huis. Buiten de bekendere media zoals Funda ed. stellen makelaars elkaar ook onderling op de hoogte van bijvoorbeeld aankomend aanbod, of woningen die in de stille verkoop staan (een woning die te koop staat maar niet online staat). Prettig, zo loop je op de rest uit. De makelaar heeft een groot eigen netwerk en dat kan dus goed van pas komen.

2. inplannen bezichtigingen (soms met voorrang)

Zodra er geschikte woningen zijn neemt de aankoopmakelaar contact op met de makelaars om bezichtigingen in te plannen. Dit gaat meestal een stuk gemakkelijker van makelaar tot makelaar. Soms wordt er bij drukte zelfs voorrang verleend.

3. informatief onderzoek: belangrijke informatie inventariseren, opzoeken en toelichten

Het zoeken van een woning kun je ook zelf doen. Maar je aankoopmakelaar meenemen naar een bezichtiging is wel heel raadzaam. Een makelaar bekijkt het object en de vraagprijs objectief en is niet emotioneel betrokken. Een makelaar heeft veel kennis en weet waar op te letten tijden een bezichtiging. Daarnaast delen makelaars onderling nog veel meer informatie uit onder elkaar. Bijvoorbeeld een onderhoudsplan, energielabels of bouwkundige keuringen of bouwkundige en technische informatie.

4. onderhandelingsproces

Doordat de lokale aankoopmakelaar goed op de hoogte is van hoe de markt werkt, is dit ook erg gunstig voor de onderhandelingen. Dit resulteert in dat je óf niet teveel betaald voor een woning, óf dat je niet misgrijpt als er bijvoorbeeld zeer veel animo voor een specifieke woning is.

In het onderhandelingsproces verdien je de aankoopmakelaar vaak al 3-dubbel terug!


Wat kost een aankoopmakelaar?

In de prijs kunnen best wel wat verschillen zitten. Het is maatwerk. Betreft het namelijk het gehele aankoopproces of een gedeelte. Wilt u het inclusief een taxatierapport die u wellicht nodig heeft voor uw financiële aanvraag of wilt u het inclusief een bouwkundig rapport als de situatie daarom vraagt?

Wél hanteren wij een basisprijs om u richting te geven. Daarna kunnen we uw wensen verder bespreken en een offerte op maat voor u maken.

Via onderstaand formulier sturen wij dit naar u op! 


Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

  • Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van huizen die op de markt komen. Zo weet jij als eerste wanneer een geschikte woning te koop staat. 

  • Je hebt een expert aan je zijde. Je profiteert van de kennis en ervaring van een aankoopmakelaar. Wat jij één keer doet, doet een makelaar dagelijks. 

  • Je krijgt een objectieve mening over een woning. Je aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij het koopproces.

  • Er wordt veel werk voor je uit handen genomen. Een aankoopmakelaar bespaart je enorm veel tijd, stres, energie en regelwerk. 

met of zonder aankoopmakelaar?

Uiteraard kun je het ook prima zelf doen. Je hebt dan wel behoorlijk veel tijd en energie nodig. Denk hierbij niet alleen aan het zoeken en bezichtigen van huizen en appartementen, maar ook aan bijkomende zaken zoals het bepalen van de woningwaarde, het onderhandelen over de prijs en de onderzoeksplicht bij bezichtigingen. 

Welk pakket kiest u?